Пятница, 29.03.2024, 01:33

HARDTECHNO
Неофициальный форум студентов Винницкого Политеха

Привет, Гость | RSS
Главная | Гороскопы | Рефераты | Web-камера | Регистрация | Войти
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Beauty  
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Трёп » Празднования… » 8 березня, явно не свято жінок. (Дещо з історії)
8 березня, явно не свято жінок.
GorpoДата: Среда, 05.03.2008, 23:08 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Участники
Сообщений: 11
Репутация: 1
Статус: Offline
Усі свята, що ми їх відзначали за роки радянської влади, мали за собою якесь обґрунтування, і тільки 8 Березня залишилося без офіційного пояснення. І якщо це Міжнародний жіночий день, як його називають то чому його відзначали тільки у колишньому СРСР, адже жінки є і в інших країнах світу? Отож поява цього свята безпосередньо пов’язана з революційними подіями початку ХХ ст. Тоді ставилося завдання зруйнувати “до основанья” все, зокрема й традиційно-народні, церковні та державні свята, і запровадити революційні свята.
Свято 8 Березня започатковано на 2-й Міжнародній конференції жінок-соціалісток, що відбулася 1910 року в Копенгагені. Під впливом революційних подій 1905-1907 років у Росії було прийнято рішення вважати 8 Березня Днем міжнародної солідарності жіночого пролетаріату у боротьби за рівні права з чоловіками.
“Правда“ 1917 року називала це свято Днем жіночого Робітничого Інтернаціоналу.
Проте засновників цього свята хвилювала не економічна та політична рівність жінок – прикриваючись цією вивіскою, вони намагалися залучити жінок до поширення революційних ідей, які спрацювали б на розвал сильних імперій, знищення церкви, одне слово – руйнацію фундаменту тих країн, які ще не були під впливом масонів. 8 Березня - це свято не всіх жінок, а жінок-революціонерок.
Вже ні для кого не секрет, що лідерів революційних рухів єднали не тільки вірність ідеям Інтернаціоналу, комунізму та іншим “ізмам”, а й те, що переважна більшість їх належала до однієї етнічної групи. Саме вихідці з єврейського народу стояли на чолі усіх революційних переворотів початку ХХ ст.
Тому й не дивно, що Клара Цеткін (єврейка), виконуючи завдання партії – придумати жіноче свято, згадала про героїню єврейського народу – Естер, якій присвячено щорічне єврейське свято – Пурім (євреї називають його “наше Благовіщення”). Його відзначають між 20 лютого і 25 березня (день святкування змінюється відповідно до місячного календаря-як і день святкування православної Пасхи). Можливо, того року, коли було вирішено відзначати Міжнародний жіночий день, Пурім випав на 8 березня. Зрозуміло, якби змінювали дату свята щороку, то було б надто помітно, що святкується саме Пурім. Тому святкування дня жінки-революціонерки вирішили максимально приблизити, але все ж таки відділити від Пуріма. І зупинилися на 8 березні.
Не зайве згадати історію Пуріма.
Після вавилонського полону євреїв, всі охочі могли повернутися до Єрусалима. Проте невдовзі вияснилося: євреї надто добре укріпилися в Персії, тож не бажали повертатися на Батьківщину. Вони проникли в усі структури, що становило загрозу для персів. Персидський патріот Аман приніс царю Артаксерксу проект звільнення Персії від євреїв. Рішення монарха було однозначним – негайна реалізація проекту Амана. Проте придворний постачальник Мардохей (єврей), почувши про це, запропонував царю (який не відзначався високими моральними якостями) в наложниці свою племінницю – Естер. Вона зуміла домогтися не тільки знищення проекту Амана, а й стратити самого Амана. Замість знищення євреїв Артаксеркс погодився стратити всіх їхніх ворогів. “...царь позволяет Иудеям, находящимся во всяком городе, ...убить и погубить всех сильных в народе и области, которые во вражде с ними, детей и жен, и имение их разграбить” (Есф. 8, 8-11). Амана повісили разом з десятьма його дітьми. Всього було знищено 75 000 персів.Вражає, що ненависть євреїв до Амана ось уже майже 2,5 тисячоліття не тільки незникає, а навпаки культивується у наступних поколіннях.
Отже, з чим вітають жінок 8 березня: з днем жінки-революціонерки чи з святом Пуріма?
Водночас ми маємо чудове, рідне свято жінки-матері, але чомусь його наші законодавці не спроможні піднести до рівня загальнодержавного.
Отож знайте з чим ви поздоровляете своїх матерів, сестер та коханих жінок!

http://volya.pp.net.ua/


"В своїй хаті, своя Правда"
http://volya.pp.net.ua/
 
overДата: Четверг, 06.03.2008, 09:36 | Сообщение # 2
Генерал-полковник
Группа: Участники
Сообщений: 1044
Репутация: 9
Статус: Offline
В день 8 марта- все мужики пяные, а на 23 февраля- женщины!!!!!!!!!!!
Так что я тож согласен!!
8 марта- сплошное попадалово)))))))))


ovorok
 
petrol89Дата: Пятница, 07.03.2008, 09:57 | Сообщение # 3
Генерал-майор
Группа: Участники
Сообщений: 455
Репутация: 6
Статус: Offline
а у меня у бати 8 числа днюха..... не завидую маме...
 
easternДата: Понедельник, 10.03.2008, 12:42 | Сообщение # 4
Лейтенант
Группа: Участники
Сообщений: 48
Репутация: 3
Статус: Offline
коротше, святкуємо ми якесь жидівське свято...
 
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Трёп » Празднования… » 8 березня, явно не свято жінок. (Дещо з історії)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Партнёры Реклама Статистика
  Яндекс цитирования СтудЗона: рефераты, преподаватели, студенты... be number one Rambler's Top100 рефераты Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Топ Суперраскрутка 1
Copyright © 2024 by MCF Studio
Хостинг от uCoz