Четверг, 28.03.2024, 11:34

HARDTECHNO
Неофициальный форум студентов Винницкого Политеха

Привет, Гость | RSS
Главная | Гороскопы | Рефераты | Web-камера | Регистрация | Войти
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Beauty  
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Трёп » Общество » Хто отримує допомогу при народженні дитини у нашій країні? (при народженні однієї дитини)
Хто отримує допомогу при народженні дитини у нашій країні?
VoikДата: Пятница, 14.05.2010, 10:09 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Участники
Сообщений: 13
Репутация: 0
Статус: Offline
З початку 2005 року, після президентських виборів у нашій державі було значно збільшено допомогу жінкам при народженні дитини. Зараз ця сума складає 14 тисяч 500 гривень при народженні однієї дитини.
Ця сума виплачується фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності…”. Встановлюючи таку норму закону посадовці презентували її як таку, що сприятиме народжуваності громадян України, збільшенню її населення, адже за останні роки кількість громадян України зменшилася з 52 до 46 мільйонів.
Але, при застосуванні вищевказаної норми на практиці виявилася несподівана (чи , можливо, запланована кимось) річ, а саме: допомогу при народженні дитини, а також інші соціальні пільги можуть отримувати не тільки громадяни України, але й іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Адже як йдеться із ст. 2. чинного Закону № 2240 “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” – цю допомогу отримують не громадяни України, а так звані “застраховані особи”. А застрахованими особами є всі приватні підприємці та наймані працівники.
На практиці це означає наступне: з далекої азійської країни до України прибувають на навчання іноземні громадяни. На території України вони укладають шлюб або навіть без шлюбу жінка народжує дитину. Якщо в період вагітності жінка встигла зареєструватись в якості приватного підприємця і сплачувала внески до фонду соціального страхування (це 0,5% від зарплати або доходу), то вона має повне право на отримання допомоги від цього фонду.
Тобто наша держава за рахунок своїх коштів допомагає іноземцям.
Невже це вигідно державі та громадянам України?
Крім того, в українському законодавстві є ще один прихований подарунок для іноземних громадян. Це стаття 7 Закону України “Про громадянство”, яка регламентує, що будь-яка дитина, народжена на території України, автоматично набуває статусу громадянина України, якщо, звісно, батьки цієї дитини не заявлять про набуття такою дитиною громадянства іншої країни – країни своїх батьків. Якщо ж дитина іммігрантів набуває громадянства України, то відповідно до статті 4 Закону України “Про імміграцію”, такі батьки-іммігранти в свою чергу поза квотою претендують на громадянство України.
Звісно, якщо підходити до описаної проблеми чисто з арифметичної точки зору, то дійсно – народжуваність в Україні зростає, кількість громадян України збільшується, але задамося питанням – за чий рахунок, і знайдемо відповідь – за рахунок іноземців, переважно з країн третього світу. Якщо логічно продовжити заходи, які зараз застосовує держава для збільшення народжуваності та приросту громадян у нашій країні – в Україну треба було б запросити 5-10 мільйонів вихідців з Китаю, В`єтнаму, Африки чи інших країн третього світу і можна було б відрапортувати, що нас, “українців”, знову 52 мільйони.
Окрім того, держава не тільки створює вкрай шкідливі для суспільства закони, але ще й приховує наслідки дії цих законів. Фонд соціального страхування не може надати статистичних даних щодо кількості іноземців, які отримують допомогу, бо обліковує не громадян України чи іноземних громадян, а так званих “застрахованих осіб”.
Під час реєстрації новонароджених у РАГСах українські діти і діти іноземців також не розмежовуються, неможливо дізнатись, скільки дітей народилось від іноземців, а скільки від українців.
Виходячи із вищевикладеного, дбаючи про подолання кризової ситуації у нашій країні з вказаного питання, вболіваючи про дійсне , а не фіктивне збільшення народжуваності серед українців, переймаючись приростом саме українців у нашій країні
http://sna.in.ua/?p=2964
 
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Трёп » Общество » Хто отримує допомогу при народженні дитини у нашій країні? (при народженні однієї дитини)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Партнёры Реклама Статистика
  Яндекс цитирования СтудЗона: рефераты, преподаватели, студенты... be number one Rambler's Top100 рефераты Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Топ Суперраскрутка 1
Copyright © 2024 by MCF Studio
Хостинг от uCoz