Воскресенье, 05.05.2024, 21:01

HARDTECHNO
Неофициальный форум студентов Винницкого Политеха

Привет, Гость | RSS
Главная | Гороскопы | Рефераты | Web-камера | Регистрация | Войти
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Beauty  
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Городской форум » Развлечения » ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ (ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ)
ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ
G_FrimenДата: Понедельник, 25.02.2008, 19:06 | Сообщение # 1
Рядовой
Группа: Участники
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
[center]В рамах міжнародного фестивалю етнічної музики “Шешори ” відбудеться концерт фольк-гурту “Оркестра Св. Миколая” у Вінницію.
[/center]
Коли: 08.03.2008, початок о 19:00
Де: м. Вінниця, Концертний зал „Плеяда” (Хмельницьке шосе 7)

ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ - це сім осіб і вдвічі більше інструментів. Група, заснована 1988 року, однією з перших у Польщі почала створювати музику, інспіровану фольклором. Тому можна сказати, що Оркестр - це класика і авангард цього музичного напрямку.
Свіжі творчі задуми і новаторський підхід до трактування народних джерел надають музиці групи сучасного звучання, водночас не позбавляючи її особливостей народної музики.
Доробок колективу - це п’ять альбомів, які вміщують лемківську і гуцульську музику, а незабаром вийде нова концертна платівка.
Характерне звучання Оркестр завдячує басовому бубонові, віолончелі, струнним інструментам (гітарі, мандоліні, мандолі, цимбалам), скрипці, пищикам і білому співу. На такому музичному фоні музиканти аранжують нові композиції, користуючись новими інструментами, інколи досить незвичними - дутарем, уд, чурингою.
Концерт Оркестру - це подорож у просторі й часі селами Любельського регіону, Підляшшя, Курпів, українських та польських Карпат. Особливу роль у творчості групи, зокрема на початку її існування, відіграв лемківський фольклор та багата і жива народна культура Гуцульщини. Ці території були і надалі є важливим місцем експедицій Оркестру св. Миколая, під час яких колектив шукає джерел творчого натхнення. Слід згадати також подорожі на польське і українське “Розточе” та участь на початку 90-х рр. у екпедиції “Дністер”, яку організувало Львівське товариство ” Товариство Лева”. Можна сказати, що дорога до зацікавлення власним - польським - фольклором вела шляхами української народної музики.
Концерт Оркестру це не лише зустріч з музикою, а й з народною культурою як єдиним цілим, що втілюється у духовному вимірі спонтанної радісної гри на інструментах та безпосередній зустрічі з публікою. Це старовинні мелодії і тексти, в які вдихнули нове життя - життя, що захоплює і пориває за собою. Артисти свідомо намагаються відтворити містичний вимір народної музики. Для цих людей наполегливі і магічні зустрічі з народною культурою - це спосіб на добре життя, що знаходить свій вираз у музиці, яку творять.
Оркестр св. Миколая діє під патронатом Університету Марії Склодовської-Кюрі в Любліні.


http://www.fmob.vn.ua
 
HARDTECHNO - Неофициальный форум студентов ВНТУ » Городской форум » Развлечения » ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ (ОРКЕСТР СВ. МИКОЛАЯ)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Партнёры Реклама Статистика
  Яндекс цитирования СтудЗона: рефераты, преподаватели, студенты... be number one Rambler's Top100 рефераты Топ Україна, Рейтинг та каталог українських веб-сайтів Топ Суперраскрутка 1
Copyright © 2024 by MCF Studio
Хостинг от uCoz